Islemunda

Podium van IJsselmonde

Beleef het mee!

IJsselmonde krijgt een gloednieuw cultureel centrum! Islemunda is een inspirerende ontmoetingsplek voor IJsselmondenaren van alle leeftijden en hét podium voor IJsselmondse artiesten, gezelschappen, culturele verenigingen en maatschappelijke partners.

 

Activiteiten

In Islemunda geniet u van een breed aanbod van kunst & cultuur, zoals voorstellingen, festivals, workshops, modeshows, kookcursussen en dinnershows. Van klein en intiem tot groots en meeslepend.  De activiteiten worden voor en door de bewoners gerealiseerd in samenwerking met kunstenaars en andere creatieve professionals. Ook is Islemunda een geschikte locatie voor congressen, recepties, feesten en andere zakelijke of particuliere bijeenkomsten.

 

Faciliteiten

Islemunda heeft een theater-/muziekzaal (120 stoelen), een filmzaal (50 stoelen) en 4 studio’s. Verder is er een gezellige brasserie met terras gelegen rondom het vernieuwde buitenplein van de Herenwaard. Aangrenzend vindt u het nieuwe bibliotheekfiliaal.

 

oud & nieuw

Veel IJsselmondenaren bewaren goede herinneringen aan De Klimmende Bever. Dit wijkgebouw waar veel artiesten optraden, werd in 2005 gesloopt. Op dezelfde plek, vlakbij Winkelcentrum Keizerswaard, komt nu Islemunda. De naam, gekozen door de bewoners, verwijst ook naar het verleden; Islemunda is de oorspronkelijke naam voor IJsselmonde. Een nieuw, modern gebouw, dus, maar wel met een historisch tintje.

 

onze partners

Een aantal culturele organisaties, onze programmapartners, vestigt zich in Islemunda om onder andere voorstellingen, films en concerten te maken en te presenteren. Ook kunstonderwijs en talentontwikkeling behoren tot hun activiteiten.


KAARTVERKOOP

Kaarten voor de voorstellingen zijn te bestellen via onze website: www.islemunda.nl.

Telefonisch kunt kaarten reserveren op woensdag van 12.00 tot 13.30 uur en van 14.30 tot 16.00 uur. 

010-2680370

PARKEREN
De ingang van de parkeergarage is aan de Palmentuin, te bereiken via de Groene Tuin. Volg de ANWB borden ’ Parkeren Keizerswaard Noord’ . Rondom Islemunda kunt u ook uw auto kwijt, let op: betaald parkeren op bepaalde tijdens.

Laad en los: ingang Palmentuin

OPENBAAR VERVOER
Islemunda ligt naast winkelcentrum Keizerswaard onder het grote vierkant flatgebouw aan de Herenwaard. Bij het winkelcentrum stoppen de bussen 48, 70, 76, 144, 145 en 183. Tramlijn 23 bevindt zich op ongeveer 6 minuten loopafstand (halte Prinsenplein).

Islemunda

Herenwaard 17
3078 AK Rotterdam

tel: 010-2680370

Website

Contactpersoon:

Emailadres