Podium Vreewijk

Sinds 2012 realiseert Podium Vreewijk in Het Witte Paard podiumactiviteiten en evenementen met een breed draagvlak voor o.a. de bewoners van het meer dan 100 jarige en beroemde tuindorp in Rotterdam Zuid.

Theater & Taal
Kleinschalige producties, kleinkunst, kindertheater, cabaret en community-theater. Samenwerking vindt plaats  met o.a. bibliotheek Feijenoord en leeszaal Vreewijk: poëzie, verteltheater en lezingen.

Muziek
Elke tweede zondag van de maand wordt een middagprogramma verzorgd door Vreewijkse muzikanten en hun collega’s in verschillende muziekstijlen: o.a. klassiek, jazz, folk, wereldmuziek, singer-songwriter en fusion.

Film
Elke laatste woensdag van de maand een film + maaltijd van Roos Marijn. De gekozen film is meestal een community film en wordt soms op uitnodiging gekozen door een gastprogrammeur uit de wijk. Het voorprogramma bestaat uit een kort optreden of een korte film gerelateerd aan de hoofdfilm.

Beeldend
Exposities van (Vreewijkse) beeldend kunstenaars, workshops, fototentoonstellingen, straat-kunst e.a.

Faciliteiten
De theaterzaal van Het Witte Paard biedt ruimte aan maximaal 90 zitplaatsen, heeft een variabel podium: vlakke vloer of maximaal 4 X 3 mtr. Het beschikt over een eigen licht- en geluidsinstallatie.

Podium Vreewijk

Groenezoom 245
3075 GD Rotterdam

Website

Emailadres

Contactpersoon:
Ferdinand Sikken
Emailadres
tel: 06 53516954